معرفی ویژگی بردهای آردوینو Arduino و مقایسه شباهت ها و تفاوت های آن با میکروکنترلرهای AVR
ویژگی های سخت افزاری آردوینو :
بدون نیاز به پروگرامر جداگانه ( پروگرامر روی بورد تعبیه شده است )
دارای تمامی قطعات مورد نیاز برای استفاده ایده آل
قابلیت استفاده از USB به عنوان منبع تغذیه
دسترسی به تمامی پایه ها ( پورت ها )
بررسی نرم افزاری آردوینو
آردوینو به همراه یک محیط نرم افزاری یکپارچه (Arduino IDE) متن باز ارائه میشود که در رایانه های عادی قابل اجرا است. این نرم افزار اجازهٔ برنامهنویسی به کمک سی یا سی++ را برای همه بردهای آردوینو فراهم می کند. بدیهی است این نرم افزار فقط از بردهای آردوینو پشتیبانی می کند.
ویژگی های نرم افزاری آردوینو :
ساده بودن محیط کاربری نرم افزار
پشتیبانی از کلیه سیستم عامل ها
برنامه نویسی بسیار آسان توسط کتابخانه های طراحی شده
کتابخانه های آماده برای کار با ماژول GSM ، Ethernet ، WiFi و انواع موتورها
قابلیت ارتباط آنلاین با پورت سریال و مشاهده عملکرد برنامه
دارای مثال های فراوان و پشتیبانی قوی
Arduino UNO
این بورد که بر اساس میکروکنترلر Atmega328p ساخته شده است ، دارای ۱۴ ورودی/خروجی دیجیتال است که ۶ تا از آنها میتواند به عنوان PWM باشد. همچنین دارای ۶ ورودی آنالوگ ، کریستال ۱۶ مگاهرتز ، ولتاژ عملکرد ۵ ولت ، پورت USB ، ورودی آداپتور و دکمه ریست می باشد. در کنار میکرو کنترلر اصلی یک پروگرامر Stk500 قرار دارد که میتوان آن را فعال یا غیر فعال کرد.
Arduino Pro
هسته اصلی این بورد میتواند میکروکنترلرهای ATmega168 یا ATmega328 باشد. تعداد ورودی/خروجی ها دقیقا شبیه بورد قبلی است. این بورد می تواند علاوه بر ۱۶ مگاهرتز و ولتاژ ۵ ولت در حالت ۸ مگاهرتز و ولتاژ ۳٫۳ ولت نیز کار کند. همچنین یک هدر مخصوص نصب آی سی FTDI تعبیه شده است. پروتکل stk500 برای پروگرام کردن این بورد به کار گرفته شده است. ویژگی این بورد طراحی کم حجم آن است.
Arduino 101
یک بورد کاملا متفاوت و حرفه ای مخصوص آموزش ، بر اساس میکروکنترلر ۳۲ بیتی Curie شرکت Intel به همراه ماژول های Bluetooth و شتاب سنج ۶ محوره در کنار آن می باشد. دارای ۱۴ ورودی/خروجی دیجیتال که ۴ تا از آنها میتواند به عنوان PWM عمل کند. ۶ ورودی آنالوگ ، پورت USB ، ورودی آداپتور ، کریستال ۳۲ مگاهرتز و ولتاژ کاری ۳٫۳ ولت می باشد.
Arduino Mega2560
این بورد که بر اساس میکروکنترلر Atmega2560 طراحی و ساخته شده است ، دارای قابلیت های بیشتری می باشد. تعداد ورودی/خروجی های دیجیتال آن ۵۴ عدد ( ۱۵ تا از آن میتواند PWM باشد ) ، ۱۶ ورودی آنالوگ ، ۴ پورتUART ، پورت USB ، ورودی آداپتور و کریستال ۱۶ مگاهرتز برای آن تعبیه شده است.
Arduino Zero
این برد همانند UNO است اما در ساخت آن از میکروکنترلر ۳۲ بیتی Cortex M0+ به نام ARMSAMD21 شرکت اتمل استفاده شده است. این بورد فقط از ولتاژ ۳٫۳ ولت و فرکانس ۴۸Mhz استفاده می کند. این بورد امکانات بسیار زیادتری به علت ARM بودن آن دارد که برای مشاهده آن میتوانید به سایت شرکت سازنده مراجعه کنید.
مقایسه سخت افزاری یادگیری Arduino با یادگیری AVR
در کار کردن با آردوینو سخت افزار آماده است و کار کردن بدون درگیر شدن با سخت افزار راحت و لذت بخش است.
در کار کردن با AVR نیاز به درگیر شدن با سخت افزار ، میکروکنترلر و پایه های آن ، قطعات الکترونیکی و پروگرامر دارد که سخت تر از آردوینو است و به نوبه خود میتواند لذت بخش هم باشد.
با یادگیری آردوینو میتوانید پروژه های بسیاری انجام دهید اما نمی توانید هر پروژه صنعتی و تجاری را انجام دهید.
با یادگیری AVR میتوانید هر پروژه ای انجام دهید و حتی خودتان یک آردوینو بسازید !
مقایسه تفاوت های برنامه نویسی Arduino با AVR
آردوینو بر اساس برنامه نویسی سی++ است و به علت وجود کتابخانه های منحصر به فرد ، توابع و ساختار خود را دارد.
AVR بر اساس برنامه نویسی اسمبلی ، بیسیک ، سی و سی ++ است ( در کامپایلر کدویژن فقط سی و در کامپایلر Atmel Studio همه زبان ها پشتیبانی می شود)
بعد از یادگیری برنامه نویسی آردوینو ، برنامه نویسی AVR دشوار به نظر می رسد.
بعد از یادگیری برنامه نویسی AVR ، برنامه نویسی آردوینو بسیار راحت به نظر می رسد.
منبع : سایت moryonline
- فرزانه عظیمی
- فروردین 24, 1400
- 99 بازدید